NH4all

Zo natuurlijk mogelijk omgaan met paarden

Mijn eerste paard Boaz kreeg ik toen ik 15 was. Met Boaz heb ik altijd traditioneel gereden. Eerst dressuur, maar omdat hij daar weinig plezier in had ben ik overgegaan naar endurance. Ik heb met Boaz altijd genoten van het endurance sfeertje, lekker rijden in de natuur en ook de gezondheid van het paard dat voorop staat.

Met Ziezoo ben ik begonnen met Parelli®. Hij was 4 toen ik hem kocht en kreeg meteen een virus toen hij van omgeving veranderde en vervolgens was hij 8 weken kreupel doordat hij op de wei een trap had gekregen. Toen ben ik gaan nadenken hoe ik hem kon bezighouden en ook alvast dingen kon leren. Ik werd al erg snel enthousiast over Natural Horsemanship, maar vond het moeilijk de dressuur aan de kant te zetten. Tja, daar had ik hem immers voor gekocht. Na de DVD's van Karen Rohlf gezien te hebben werd het mij duidelijk dat je daar ook op een meer natuurlijker manier kan komen. Uiteindelijk probeer ik Natural Horsemanship met Dressuur te combineren: the best of both worlds!

Bijgaand een video van mij en Ziezoo: http://www.youtube.com/watch?v=rmGDXtJvoyU


 

In juni 2015 heb ik Diego gekocht. Diego stond al bij ons op stal en vanaf het begin had ik al een klik met hem. Door omstandigheden kreeg ik de mogelijkheid hem over te nemen. Zo'n leuk en werkwillend paard, qua gezondheid moest hij nog wat extra aandacht hebben, maar dat helemaal goed gekomen. Met Diego heb ik mijn opleidingen NH instructeur en klassieke rijkunst gedaan. 

Ik heb mijn NH instructeursopleiding in 2016 behaald.

En afgelopen jaar getrouwd met man (mijn Hoefsmid ;) ). 

September 2015 heb ik Prince gekocht van een failliete manege. Een super brave Welsh pony. 

Deze pony vindt het erg leuk om met kinderen op strandrit te gaan.

Diesel heb ik overgenomen van mijn toenmalige stal eigenaar omdat hij anders weg moest. In eerste instantie vooral voor de kinderen, maar nu ben ik zelf veel werken aan de hand en lange teugelen met hem aan het doen om hem gezond te houden.  Ik vind het belangrijk dat kinderen ook meer leren dan alleen rijden

Naast de paarden, heb ik in 2013 ook mijn titel gehaald voor Accountant (AA). 

Ik werk  elke dag van 9.00 - 15.00 bij BDO accountants en ga daarna naar huis om de paarden te doen. Een heerlijk combinatie tussen kantoor en buitenlucht, mensen en dieren. SInds mei 2017 staan de paarden aan huis, Heel fijn om de paardjes bij huis te hebben, alles kan nu op mijn eigen manier.